Geschiedenis gehandicaptenbal

Voor de start van het Gehandicaptenbal moeten we een tijdje terug…. Naar 1974 om precies te zijn! Toen besloten een aantal vrienden om carnavalsvereniging C.V. de Pretboys op te richten. Naast samen feesten en evenementen bezoeken hadden ze nog een ander doel, ze wilden namelijk een feestavond organiseren voor de gehandicapte medemensen uit ons schôn en onvolprezen Peejerijk.

Hiermee was het Gehandicaptenbal geboren. Cafe Aurora was en is heden ten dage nog steeds gastheer van dit evenement wat inmiddels is uitgegroeid tot een begrip in Dongen. In de loop der jaren waren de Pretboys door de inmiddels net zo bekende collectes in staat om een keur aan bekende artiesten op te laten optreden.

Onder andere Vader Abraham, de Gebroeders Ko, Rob van Daal, Denans en Corry Konings zijn de revue gepasseerd op deze avond!

Na 36 jaar dit mooie evenement georganiseerd te hebben is de organisatie vanaf 2012 overgedragen aan C.V. Oorzaok Draank. Een aantal leden hiervan hebben de Stichting Gehandicaptenbal Dongen opgericht en zij zullen deze inmiddels mooie traditie met veel enthousiasme blijven voortzetten!

Deel dit met anderen:Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone
Tagged , , , , , , , .Voeg toe aan je favorieten: permalink.

Reacties zijn uitgeschakeld.